top of page
Brown_Paper_Sessie.jpg

BROWN PAPER SESSIE

Creëer inzicht en overzicht

Een Brown paper sessie is bij uitstek geschikt om inzicht en overzicht te creëren van bijvoorbeeld een strategie, een proces of een klantreis. Op een grote strook bruin ‘inpakpapier’ op de muur brengen we gezamenlijk het onderwerp letterlijk in beeld. 

Voorbereiding

Ter voorbereiding van de sessie bespreken we wat het vraagstuk precies is en bepalen we welke aanpak we kiezen. We maken vooraf keuzes over bijvoorbeeld de werkwijze en de visuele template, zodat we tijdens de sessie zo efficiënt mogelijk kunnen werken.  

Sessie zelf

We starten de dag met een snelcursus zakelijk tekenen. In een half uur leren de deelnemers de basisprincipes van zakelijk tekenen. Hierbij leg ik de nadruk op iconen die aansluiten bij het onderwerp, zodat de deelnemers met vertrouwen aan de slag kunnen. 

Afhankelijk van de gekozen werkwijze gaan de deelnemers aan de slag met het creëren van overzicht en inzicht met betrekking tot het vraagstuk, die we uitwerken op de ‘brown paper’.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een grote visuele weergave van het vraagstuk én de oplossingsrichtingen. Omdat alle deelnemers hieraan hebben bijgedragen is het draagvlak groot. Bovendien zorgt deze werkwijze voor eigenaarschap, zodat de kans op implementatie van de afgesproken next steps groot is.

En natuurlijk is het leuk en nuttig om de ‘brown paper’ te fotograferen en met elkaar en collega’s te delen. Hang de plaat vooral ergens op waar iedereen ‘m regelmatig ziet; als reminder aan een inspirerende sessie en de te nemen next steps!

Optie: professionele visual

Optioneel kan ik de brown paper digitaal uitwerken, zodat je een professionele visual hebt van de uitkomst van de sessie. Handig om te delen (online, mail, poster, presentatie) en bij uitstek geschikt om ook andere collega’s of teams te betrekken, te informeren en te inspireren. 

bottom of page