top of page
Kickstart_Kick_Off_Project.jpg

VISUELE KICK-OFF SESSIE

Voor een super kickstart van je traject

Wil je je project, nieuwe campagne of jaarplan echt goed starten? Iedereen meekrijgen en enthousiasmeren? Met een visuele kick-off sessie zorg je voor een onuitwisbare indruk en inspirerende start van ieder traject.

  

Voorbereiding

Ter voorbereiding van de sessie bespreken we wat je precies wilt bereiken. We bepalen de belangrijkste onderdelen van het traject en maken keuzes over bijvoorbeeld de werkwijze en visuele template, zodat we tijdens de sessie zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Sessie zelf

We starten de dag met een snelcursus zakelijk tekenen. In een half uur leren de deelnemers de basisprincipes van zakelijk tekenen. Hierbij leg ik de nadruk op iconen die aansluiten bij het onderwerp, zodat deelnemers deze gedurende de dag kunnen gebruiken. 

De exacte invulling en werkwijze hangt af van het vraagstuk en doel van de sessie. Een voorbeeld:  De issue en het doel van de sessie wordt kort aangegeven, waarbij we de belangrijkste symbolen alvast op de template tekenen. De deelnemers wordt gevraagd zelf mee te tekenen en te schrijven (steekwoorden), waardoor er direct focus komt op de kern van de issue. Vragen en opmerkingen van de deelnemers worden ook op de plaat of flip-over gezet. Op deze manier ontstaat al een eerste globale visuele samenvatting van het verhaal. Daarna kunnen de deelnemers in groepjes werken aan een tekening (met steekwoorden), bijvoorbeeld van een verdere uitwerking of hun vertaalslag naar te nemen next steps. De tekeningen worden kort aan elkaar gepresenteerd.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een plaat van de issue inclusief input van deelnemers en tekeningen van de deelnemers zelf. Hiermee is groot draagvlak en eigenaarschap gecreëerd. 

Natuurlijk is het leuk en nuttig om de plaat te fotograferen en met elkaar en collega’s te delen. Hang de plaat vooral ergens op waar iedereen ‘m regelmatig ziet; als reminder aan een inspirerende sessie en de te nemen next steps!

Optie: professionele visual

Optioneel kan ik de plaat digitaal uitwerken, zodat je een professionele visual hebt van de uitkomst van de sessie. Handig om te delen (online, mail, poster, presentatie) en bij uitstek geschikt om ook andere collega’s of teams te betrekken, te informeren en te inspireren. 

bottom of page