Kennismaking_-_Brainstorm_-_Eindproduct.

WERKWIJZE

Wat je vraag of uitdaging ook is, ik hanteer altijd een helder drie-stappenplan om, in co-creatie met jou en je team, tot een concreet eindresultaat te komen:

STAP 1: KENNISMAKING EN VRAAGSTELLING HELDER

Stap één is kennismaken en een oriënterend gesprek over je vraag. Heb je een vraag met betrekking tot missie, visie en strategie? Het meekrijgen van collega’s in een gekozen richting? Een marketing of communicatie aanpak? Het ontrafelen en oplossen van een (complex) probleem of bijvoorbeeld het genereren van innovatie-ideeën?


Op basis van ons gesprek bepalen we wat er nodig is en maak ik een voorstel.

 STAP 2: VISUELE (BRAINSTORM)SESSIE MET BETROKKENEN

Stap twee bestaat, afhankelijkheid van je vraag, uit één en of meerdere, visueel gefaciliteerde (brainstorm)sessies. Hierbij worden altijd relevante collega’s (of klanten) betrokken, zodat alle aanwezige kennis en het volledige potentieel optimaal worden benut. Bovendien zijn betrokkenheid en draagvlak dan maximaal en wordt verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor de next steps gecreëerd. Met behulp van visuele technieken zorg ik ervoor dat efficiënt én met plezier wordt toegewerkt naar concrete oplossingen en next steps.

STAP 3: VISUELE UITWERKING

 De derde stap bestaat uit het maken van een visuele uitwerking van de uitkomst van de sessie(s), zodat voor iedereen kraakhelder is wat is afgesproken en welke besluiten zijn genomen. Deze visuele uitwerking, die ik vanzelfsprekend in nauw overleg maak, is een inspirerende reminder en leidraad voor de betrokkenen bij het nemen van de next steps. Bovendien is de visual gemakkelijk te delen (online, mail, poster, presentatie) en bij uitstek geschikt om ook andere collega’s of teams te betrekken, te informeren en te inspireren.

06 20 41 27 34

  • LinkedIn

©2020 door Picture It - Visual Consultancy, KvK 78165016, BTW NL003296874B22

Privacyverklaring